Vilket foder passar bäst för din hund?

Alla vi som har hund vill att våra fyrbenta vänner ska må så bra som möjligt. Ett av sätten vi säkerställer det är genom att ge vår hund rätt mat. Exempelvis att vi inte ger mat ämnad för vuxna hundar till en hundvalp eller mat för aktiva hundar till en inaktiv hund.

Torrfoder eller våtfoder

Många hundägare väljer att ge båda sorternas foder till sina hundar därför att hundar behöver båda sorterna. Torrfodret hjälper till exempel hunden att hålla tänderna friska och starka. Våtfodret däremot har även det sin plats då hunden behöver mer vätska.

Naturligtvis tycker vovven oftast bättre om våtfoder så många hundägare blandar därför de två sorterna i samma skål. Då slinker det där tråkiga torrfodret ner lite lättare.

Foder enligt hund

Som vi nämnde tidigare så måste fodret vara anpassat till flera faktorer. Det betyder till exempel att du tar hänsyn till hundens ålder och aktivitetsnivå.

Dock kan hundar också ha speciella omständigheter som allergier, diabetes och njurproblem. Då måste du anpassa fodret även till det. Speciellt njurproblem kan förvärras av fel kost.

För att vara alldeles säker på att du ger din pälskling rätt mat, hitta något passande här som du kan beställa hem. Supermat för en supersund hund!