Katter för både sällskap och hobby

Om du funderar på att skaffa katt kanske du undrar över vilken typ av katt som passar just dig? Alla människor är olika och även katter. Allra vanligast är det att skaffa sig en huskatt, en katt utan stamtavla, just för sällskapets skull.

Att skaffa sig en huskatt är också billigare än att skaffa sig en raskatt. När raskatter införskaffas är oftast anledningen att engagera sig i kattutställningar och uppfödning, men visst förekommer det att raskatter enbart används som husdjur också. En populär raskatt är Norsk skogskatt. Norsk skogskatt är en robust och orädd katt som klarar av den tuffaste väderleken, men är också en underbart snäll katt som passar alldeles utmärkt med barn och andra djur. Norska skogskatter anses därför vara perfekt som familjens sällskapsdjur som både innekatt och utekatt, eller varför inte ta ett steg längre och testa på kattutställningar?

Innan du skaffar dig katt bör du först fundera på att din ekonomi tillåter det, ska katten vara en inne- eller utekatt? Ska det vara en innekatt krävs det att du aktiverar den – klätterställningar och leksaker är bra att utrusta ditt hem med. Har du någon som kan passa katten när du åker på semester är viktigt att veta innan. Det är en del att fundera på innan du blir kattägare. Framförallt måste du tänka på vilken sorts katt som passar in i ditt liv, huskatt eller raskatt. Huskatter, eller bondkatter som det också kallas, tenderar till att vara mer aktiva än raskatter. Raskatter tenderar till att ha speciella drag och en egen personlighet vilket man kan fundera på innan man väljer vilken ras som passar dig och ditt hem!