Sätt ett halsband på din katt

En hel del kattägare vägrar att sätta halsband på sina katter på grund av att de helt enkelt är rädda för att detta ska skada katten. Detta är inte fel i sak, då katthalsband brukade vara dåligt utformade och osäkra för djuret, men numera finns det faktiskt ingen direkt anledning till oro så länge man bara vet vad man ska köpa.

Det finns mycket värde i att sätta ett halsband på sin katt om det är så att man inte redan chippat det med en gps sändare. Genom ett halsband så kan både andra privatpersoner och yrkesmän enkelt ta reda på vem katten tillhör och därefter är det inte svårt att kontakta en ägare.

Dagens halsband är heller inte farliga som kunde vara fallet med äldre varianter, då de nya katthalsbanden är utrustade med antingen en smidigt resårdel eller en säkerhetsknapp. På så vis slipper katten strypas eller fastna så den inte kommer lös, något som är en av de vanligaste anledningarna till att många ägare vägrar utrusta sin katt med ett halsband.

Som tur är går dock utvecklingen som sagt framåt även på denna punkt, något som är bra både för alla kattägare och deras katter. Frågan är nämligen hur många katter som kommit bort genom åren bara för att man inte kunnat lokalisera en ägare… Vi gissar rimligtvis på ganska många, något som nu kanske kan begränsas en hel del!