Bra smådjur för barnfamiljer

Djur kan vara ett ofta återkommande tema för debatt i många barnfamiljer. Funderar man på att låta barnen få ett husdjur men inte riktigt vet vad kan man hitta några tips nedan utöver de vanliga förslagen om katter och hundar.

Fiskar

Fiskar kanske inte är det man traditionellt tänker på när man talar om husdjur. De är ju inte något barnen kan hålla i och gosa med, men många barn är fascinerade av fiskar i ett akvarium. Och att mata dem är alltid roligt. Det man måste vara noga med är att inte barnen matar dem för ofta.

Kanin

Kaniner kan både bo ute och inne, men är man ute efter ett husdjur som ska vara sällskapligt bör kaninen huvudsakligen bo inomhus. Vill man dock ha en kanin som bor ute måste man nästan skaffa två för att de ska må bra.

Råtta

Råttan har kanske inte det bästa ryktet bland djur, men de passar förvånansvärt bra som husdjur. De är faktiskt väldigt sociala och älskar att leka med husse och matte.

Undulat

Bland fåglar är troligtvis undulater de som är bäst anpassade som husdjur. Undulater är dock flockfåglar i verkligheten och man bör åtminstone skaffa två för att de ska trivas.