Aktivering och stimulans för katter

Precis som vi behöver katter aktiveras och stimuleras för att må bra. Och detta är något som kan göras på många sätt och vis. Här delar vi med oss av några tips som kan vara värd att utforska närmare.

Att leka med katten är något du bör se till att göra regelbundet. Förutom aktiveringen av detta skapar du även en bättre relation med din katt. Kattleksaker går att hitta i alla möjliga former, men du har säkert märkt hur bara ett enkelt snöre kan vara otroligt spännande för din katt att jaga runt. En laserpekare är också en utmärkt leksak som många kattägare har fått mycket användning för.

Det finns också speciella aktiveringsleksaker som katten själv kan leka med. Och det kan vara en bra idé att ha en eller annan sådan hemma som katten kan leka med när varken husse eller matte är hemma.

Saker som rör sig av sig själv är alltid ett intresse för katter. Något som personer som både har katter och fiskar sedan länge har insett. Många katter kan spendera en väldigt massa tid på att titta på fiskar som simmar omkring. Om du själv är intresserad av detta kan du alltid överväga att köpa akvarium och fylla upp det med fiskar. Se bara till så att katterna inte kan komma åt fiskarna direkt.